Veilig online werken, juist nu

Enige tijd geleden schreven wij een artikel over de overstap naar cloud computing met de titel: If not now, when? Wanneer besluit een bedrijf over te stappen naar een cloud oplossing? Op dit moment is samenwerken op afstand belangrijker dan ooit, zeker als het een CRM applicatie betreft. Alle klantgegevens zijn inzichtelijk voor de medewerkers, waar zij zich ook bevinden.

Alle voordelen op een rijtje:

#1 Eenvoudig kunnen samenwerken
Alle klantgegevens en bestanden zijn real time beschikbaar voor alle medewerkers binnen het kantoor via RADAR en SharePoint/Office365. Hierdoor beschik je altijd over de laatste versie en weet je precies wat er speelt bij de klant. De in- en externe communicatie verloopt hierdoor eenvoudig en bevordert de samenwerking.

#2 Snel de juiste hulp kunnen bieden
Je wilt makkelijk kunnen inspelen op de vragen van de klant. Veel vragen die nu spelen, moeten direct worden opgepakt. Dat kan omdat alle gegevens van de klant centraal zijn opgeslagen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van standaard sjablonen (templates), gevuld met standaardteksten die nu extra gemak opleveren.

#3 Klantsegmentatie
Op een eenvoudige manier je klantendatabase in groepen verdelen. Hierdoor kunnen klanten op de hoogte gehouden worden van specifieke informatie rondom de Corona-situatie door bijvoorbeeld een e-mailing te versturen.

#4 Digitaal versturen zonder printer
Snel handelen betekent ook dat alle documenten, facturen, brieven, overeenkomsten etc., digitaal verstuurd moeten kunnen worden, zonder tussenkomst van een printer. Uiteraard op het juiste briefpapier en als pdf.

#5 Alle gegevens veilig opgeslagen
Het is belangrijk dat alle gegevens veilig worden opgeslagen, ook als iedereen vanuit verschillende plaatsen werkt. De klantgegevens van RADAR worden gehost op het Azure platform van Microsoft. Dit gebeurt uitsluitend in Europese datacenters.